קילו וחצי תפוחים חמוצים
3 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
1 כוס סוכר
200 ג' חמאה (או מחמאה לגרסא הפרווה)
2 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות קוניאק או ליקר תפוזים
2 כוסות קמח רגיל
חצי שקית אבקת אפיה
1 שמנת חמוצה
אבקת סוכר
הוראות הכנה:
1. לקלף ולחתוך את תפוחי העץ לקוביות ולבשל עם הסוכר ומיץ הלימון עד לריכוך. לקרר.
2. לערבב במיקסר או במעבד מזון את הסוכר+חמאה/מחמאה+ביצים+סוכר וניל+קוניאק, עד לקבלת תערבות קרמית אחידה וחלקה.
3. חצי מכמות הקרם להניח בקערה במקרר.
4. להוסיף לחצי שנותר במיקסר/מעבד מזון 2 כוסות קמח+אבקת אפיה, ללוש עד יצירת בצק.
5. לחלק הבצק לשני חלקים ולאפות בשתי תבניות עגולות בקוטר 26 ס"מ עד הזהבה. לקרר.
6. על תחתית אחת להניח את התפוחים המבושלים
7. לתערובת הקרם במקרר להוסיף שמנת חמוצה.
8. את תערובת הקרם עם השמנת החמוצה למרוח מעל התפוחים
9. להניח את עלה הבצק השני מעל הקרם.
10. לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר.
מורכבת אבל שווה כל מאמץ!!!!!!!!
3 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
1 כוס סוכר
200 ג' חמאה (או מחמאה לגרסא הפרווה)
2 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות קוניאק או ליקר תפוזים
2 כוסות קמח רגיל
חצי שקית אבקת אפיה
1 שמנת חמוצה
אבקת סוכר
הוראות הכנה:
1. לקלף ולחתוך את תפוחי העץ לקוביות ולבשל עם הסוכר ומיץ הלימון עד לריכוך. לקרר.
2. לערבב במיקסר או במעבד מזון את הסוכר+חמאה/מחמאה+ביצים+סוכר וניל+קוניאק, עד לקבלת תערבות קרמית אחידה וחלקה.
3. חצי מכמות הקרם להניח בקערה במקרר.
4. להוסיף לחצי שנותר במיקסר/מעבד מזון 2 כוסות קמח+אבקת אפיה, ללוש עד יצירת בצק.
5. לחלק הבצק לשני חלקים ולאפות בשתי תבניות עגולות בקוטר 26 ס"מ עד הזהבה. לקרר.
6. על תחתית אחת להניח את התפוחים המבושלים
7. לתערובת הקרם במקרר להוסיף שמנת חמוצה.
8. את תערובת הקרם עם השמנת החמוצה למרוח מעל התפוחים
9. להניח את עלה הבצק השני מעל הקרם.
10. לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר.
מורכבת אבל שווה כל מאמץ!!!!!!!!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il